Posted inActualitate

De ce unii copii fac carii, în ciuda igienei orale corespunzătoare

De ce unii copii fac carii, în ciuda igienei orale corespunzătoare


Atunci când auzim că unii copii se confruntă cu probleme dentare precum cariile, primul impuls este să ne gândim la igiena orală. Toți știm cât de greu este să îi convingem pe cei mici să se spele pe dinți și, mai ales, să se spele corect. Cu toate acestea, există situații în care unii copii dezvoltă carii, în ciuda faptului că respectă regulile de igienă orală corespunzătoare.

În acest caz, orice părinte începe să-și pună o mulțime de întrebări. Așadar, de ce se întâmplă acest lucru? Răspunsul poate fi găsit în unele obiceiuri legate de alimentație.

Cum influențează alimentația sănătatea orală?

Alimentația are un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale. De asemenea, alimentația are un impact asupra sănătății dentare, atât a adulților, cât și a copiilor. Un regim alimentar bogat în zaharuri și carbohidrați rafinați poate favoriza apariția cariilor dentare. În timp ce o igienă orală adecvată, cum ar fi periajul regulat și utilizarea aței dentare, înlătură placă bacteriană de pe suprafața dinților, alimentele consumate pot influența calitatea salivei și modul în care aceasta acționează asupra danturii. Copiii iubesc alimentele dulci și acest lucru poate explica frecvența mai mare a cariilor dentare în rândul celor mici. Aceștia tind să mănânce mai multe alimente cariogene. În plus, dinții de lapte sunt mai fragili decât cei permanenți, ceea ce facilitează demineralizarea smalțului, aceasta fiind prima etapă a apariției unei carii. Este deci necesar să fim atenți și să consultăm în mod regulat un medic stomatolog, dar și să ne asigurăm că cel mic integrează gesturile adaptate unei bune igiene orale. La o clinica stomatologica pentru copii in Craiova sunt disponibilie servicii de calitate, speciale pentru cei mici, ideale pentru prevenția sau rezolvarea unor asemenea probleme ale cavității bucale.

Ce alimente contribuie la apariția cariilor?  » Citește mai mult…