Posted inActualitate

Cea de a doua conferință a Atelierului Synaxis, la Muzeul Cărții și Exilului din Craiova

Cea de a doua conferință a Atelierului Synaxis, la Muzeul Cărții și Exilului din Craiova

Cea de a doua conferință a Atelierului Synaxis, intitulată „Ironologia ca antropologie a ironiei existențiale” are loc astăzi, la ora 18.00, la Salonul expozițional – parter, Muzeul Cărții și Exilului din Craiova.

Prelegerea va fi susținută de lect. univ. dr. Liviu Iulian Cocei, cadru didactic la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Dezbaterea se va purta în jurul conceptului de homo ironicus sau „ființa ironizatoare”, una dintre cele mai interesante și complexe mărci ale umanității noastre. Ironia este o formă autentică de rezistență în fața crizelor sociale. Conferința premergătoare încearcă să răspundă la o întrebare fundamentală: „Care este meritul ironiei în existența umană?”.

Atelierul Synaxis, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, se află la cea de a doua ediție. Acesta a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale din acest an universitar

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Prelegerea este organizată de :

  • Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova,
  • Biblioteca Aman,
  • Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova,
  • Muzeul Cărții și Exilului Românesc.

Citește și: Spitalul Filantropia din Craiova mai investește peste 200.000 de euro în aparatură

 » Read More