Posted inActualitate

Lucrările pentru modernizarea drumului județean 552 Craiova – Cetate, finalizate » Stiri din Craiova si Oltenia

Lucrările pentru modernizarea drumului județean 552 Craiova – Cetate, finalizate » Stiri din Craiova si Oltenia

Lucrările pentru modernizarea drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate au fost finalizate, marcând astfel reușita celui mai amplu proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean (CJ) Dolj cu finanțare europeană, proiect a cărui valoare totală depășește 50 de milioane de euro.

Rezultatele demersului, care a vizat a doua arteră rutieră ca lungime din rețeaua gestionată de CJ Dolj, au fost prezentate luni, în cadrul unui eveniment la care președintele Consiliului Județean, Cosmin Vasile, a participat alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, deputatul european Claudiu Manda, primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și cei ai comunelor traversate de DJ 552.

„Ne aflăm la un eveniment important pentru CJ Dolj și, cred eu, pentru întreg județul, deoarece astăzi suntem la finalul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră pe care l-am derulat: modernizarea drumului județean Craiova – Cetate.

Ne-am dorit să fim prezenți aici pentru a vedea investiția, pentru a ne întâlni și cu primarii localităților pe care le traversează această arteră rutieră. Împreună, marcăm succesul unui demers în valoare totală de aproape 52 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Prin intermediul său, a fost modernizat un drum județean cu lungimea de peste 70 de kilometri, totodată unul dintre drumurile cu cel mai intens trafic din județul nostru.

În egală măsură, acest proiect a implicat numeroase aspecte inovatoare, complexe în ceea ce privește intervențiile la structura drumului și elementele de siguranță a circulației – de la foraje la adâncimi de zeci de metri, cum au fost realizate în zona dealurilor din comuna Bucovăț, la reabilitarea podului peste râul Jiu, care nu beneficiase de astfel de lucrări din anii 1950.

De asemenea, au fost amenajate piste pentru biciclete cu lungimea totală de peste 20 de kilometri,

 » Citește mai mult…