Posted inActualitate

Fiul lui Bambaloi, condamnat la 10 ani de puşcărie în SUA pentru clonare de carduri

Fiul lui Bambaloi, condamnat la 10 ani de puşcărie în SUA pentru clonare de carduri

Craioveanul Alexandru Bambaloi, zis Zeus, stabilit de opt ani în SUA, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare – 10 cu executare şi alţi 10 sub supraveghere – într-un dosar de clonare de carduri. În acelaşi dosar, a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi 11 ani de supraveghere şi Robert Miclescu. În România, Ion Bambaloi – zis Nelson, tatăl lui Zeus, vrea să fie revizuit cazul, susţinând că fiul stă pe nedrept în arest şi, după o anchetă proprie, îl indică pe cel care ar trebui să fie după gratii în locul fiului său, scrie Mediafax.

Un scandal de proporţii s-a pornit după ce un membru al comunităţii de rromi din Vallejo (San Francisco) a ajuns într-o închisoare de peste Ocean. Este vorba despre Alexandru Bambaloi (30 de ani), poreclit Zeus. Tatăl acestuia, Ilie Bambaloi, zis Nelson, este un fost consilier la Prefectura Dolj pe probleme etnice şi preşedintele unei asociaţii pentru drepturile rromilor din România.

Nelson spune că a aflat despre arestarea lui Zeus, aflat de opt ani în America, când a mers la ambasadă pentru a cere viză de SUA. Nu mai ţinea legătura cu Zeus, iar anunţul l-a şocat. „Nu vă putem oferi viza, deoarece fiul dumneavoastră este arestat”, i-au comunicat autorităţile. A fost momentul în care şi-a sunat fiul în America, pentru a cere detalii. A primit următoarea poveste, care-l determină pe Nelson să considere că s-a comis o nedreptate din partea autorităţilor.

A făcut propria anchetă

„Fiul meu stă pe nedrept în închisoare de pe 9 septembrie 2022. Îl confundă cu o altă persoană. El nu se ocupă cu trasul pe carduri. Ei sunt acolo la cerşit. Are patru copii, iar soţia este gravidă cu al cincilea. Iau 14-20-30-60 de dolari pe zi la cerşit,

 » Read More