Posted inActualitate

Ce excedent bugetar au avut instituţiile din subordinea primăriei. Spitalul Victor Babeş, campion

Ce excedent bugetar au avut instituţiile din subordinea primăriei. Spitalul Victor Babeş, campion

Anul 2023 a fost unul bun pentru mai multe instituţii de învăţământ şi sanitare din subordinea primăriei Craiova, fiindcă acestora le-au mai rămas şi bani după ce au achitat toate cheltuielile. De menţionat că banii rămaşi provin exclusiv din venituri proprii. De departe, campionul excedentului bugetar înregistrat la finalul anului 2023 este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova, cu o sumă de peste 8,2 milioane de lei. 

În şedinţa de Consiliu Local al Municipiului Craiova care are loc astăzi se prezintă şi excedentele bugetare ale mai multor instituţii de învăţământ şi sanitare, din subordinea primăriei. Banii rămaşi în cadrul acestor instituţii provin exclusiv din fondurile proprii ale acestora. Banii fie nu au putut fi folosiţi, fie instituţiile respective au economisit în loc să investească banii.

Începem cu cel mai mare excedent din anul 2023 din rândul instituţiilor subordonate primăriei. Acesta aparţine Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova şi se ridică la suma de 8.213.957,82 de lei. 

Unde vor merge banii economisiţi la Spitalul Victor Babeş

Directoarea Spitalul Victor Babeş, Adina Turcu, ne-a explicat către ce anume vor merge banii economiţi în ultimii ani. Conducerea unităţii medicale şi-a propus construirea unei noi clădiri în curtea spitalului. Din aceşti bani vrea să asigure măcar studiul de fezabilitate, apoi să obţină fonduri europene. „Aceşti bani provin din venituri proprii. Au fost strânşi în anii 2021 şi 2022, fiindcă în 2023 nu am avut excedent. Banii au venit din cercetare, din analizele cu plată şi testările pe care le-am făcut şi din contracte cu DSP-ul, tot ce am prestat noi.

Banii sunt alocaţi, conform legii, pe dezvoltare. Noi vrem să facem un studiu de fezabilitate pentru o nouă clădire care va fi în curtea spitalului.

 » Read More