Posted inActualitate

În prima şedinţă a Consiliului Local Craiova din 2024, consilierii au votat scumpirea căldurii

În prima şedinţă a Consiliului Local Craiova din 2024, consilierii au votat scumpirea căldurii

Consilierii locali s-au întâlnit ieri în prima şedinţă din acest an a Consiliului Local al Municipiului Craiova. Toate cele 42 de proiecte aflate pe ordinea de zi, inclusiv punctul peste ordinea de zi au fost votate în unanimitate. De remarcat, din prima ședință de consiliu, consilierii locali au aprobat scumpirea căldurii.

Şedinţa a debutat cu mici discuţii, deoarece au fost consilieri locali care au solicitat încă de la început scoaterea de pe ordinea de zi a două proiecte, respectiv, „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului referitor la zonele de regenerare urbană în municipiul Craiova” şi „Proiectul de hotărâre privind încetarea concesiunii către S.C. Pieţe şi Târguri Craiova S.R.L. asupra terenului situat în str.Dimitrie Gerota, nr.7, aparţinând domeniului public al municipiului Craiova”. Cererile au fost respinse.

Se scumpeşte căldura, guvernul nu mai dă bani, primăria nu poate susţine o subvenţie mai mare

Când a venit vorba de acordarea de facilităţi pe mijloacele de transport în comun ale R.A.T. SRL, pentru anumite categorii de persoane, consilierul local PNL, Teodor Sas a venit cu următoarele propuneri.

Am două amendamente. Pensionarii cu o pensie mai mică de 2.500 de lei să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Studenţii care frecventează o unitate de învăţământ să beneficieze de gratuitate de la 01.02.2024″. Amendamentele nu au fost luate în considerare, iar consilierii au votat pe bandă toate proiectele până la punctul 17 , unde discuţiile s-au aprins. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifului local al energiei termice facturate populației, majorarea subvenției pentru populație”.

Cel care a ridicat problema creşterii preţului căldurii a fost consilierul local USR, Cezar Drăgoescu.

„Trebuie să informăm corect cetăţenii ce se va întâmpla cu gigacaloria. Practic preţul la gigacalorie creşte cu 60% pentru simplul fapt că guvernul sărăciei PSD-PNL nu mai alocă compensarea pe care o aloca în ficare an.

 » Read More