Posted inActualitate

Pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru uciderea unui pieton

Pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru uciderea unui pieton

Curtea de Apel Craiova a condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare un craiovean de 35 de ani, acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Anchetatorii au stabilit că, în seara zilei de 19 martie 2020, inculpatul s-a urcat la volan băut şi fără permis şi s-a luat la întrecere cu un amic. Nici acesta din urmă nu avea permis de conducere. Cursa a avut loc pe DN 6B, între localităţile Goieşti şi Negoieşti. La întoarcere, inculpatul a accidentat mortal un bărbat care circula pe marginea şoselei. Celălalt inculpat din dosar a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare.

Accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa un bărbat de 44 de ani a avut loc în seara zilei de 19 martie 2020, pe DN 6B.
În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie 2020, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Şi asta, deşi băuse şi avea permisul suspendat de patru ani.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Bărbat ucis de un şofer băut

Procurorii doljeni au mai stabilit că, la întoarcere, inculpatul a ucis un bărbat de 44 de ani. Victima mergea pe marginea şoselei în momentul accidentului.

 » Read More