Posted inActualitate

Proprietarul mallului Promenada, controlat de fisc

Proprietarul mallului Promenada, controlat de fisc

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, este controlat de Fisc. Dezvoltatorul a plătit deja 2,5 milioane de euro și spune că colaborează cu autoritățile române pentru ca acestea să înțeleagă modelul de business. Inspecții fiscale sunt în desfășurare și la alte firme ale grupului din România, iar impactul potențial ar putea fi de circa 10 milioane de euro. Compania a încheiat 2023 cu un profit de 476 de milioane de euro la nivel de grup, scrie Economica.net.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, se așteaptă ca impactul financiar al inspecțiilor efectuate de autoritățile fiscale din România să fie de circa 10 milioane de euro.

Veniturile nete generate de mallurile din România au fost anul trecut de 191,4 milioane de euro, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în 2022, potrivit datelor companiei, analizate de Economica.net

„O serie de entități ale Grupului din România au fost recent supuse inspecțiilor fiscale efectuate de către autoritățile fiscale (ANAF – n.r.) Pentru trei firme au fost finalizate inspecțiile fiscale, rezultând în obligații fiscale suplimentare impuse de ANAF în valoare totală de 2,5 milioane de euro, pentru anumite cheltuieli care nu sunt deductibile.

Poziția ANAF pare să fie diferită de interpretarea Grupului a legilor fiscale relevante. Pe baza faptului că Grupul nu cunoaște poziția ANAF ca fiind una adoptată sau implementată ca practică de piață recunoscută în România sau în alte țări din Europa Centrală și de Est acolo unde Grupul operează, Grupul intenționează să conteste concluziile ANAF atunci când va fi adecvat”, se arată în raportul financiar al companiei pentru 2023.

NEPI Rockcastle a plătit datoriile fiscale suplimentare impuse și mai spune că sunt în desfășurare inspecții fiscale în diferite etape și pentru alte subsidiare care nu au fost finalizate până la data publicării raportului financiar.

 » Read More