Posted inActualitate

Craiovenii fug de Olguța Vasilescu. Cum a reușit primarul Craiovei să piardă 15% din populație

În ultimii ani, Craiova a fost martora unei scăderi alarmante a populației, pierzând 15% din locuitori într-un deceniu. Acest exod masiv nu este un fenomen izolat, ci rezultatul direct al unei administrații defectuoase, condusă de Olguța Vasilescu (PSD).

Sub conducerea ei, orașul a fost sufocat de corupție endemică, a suferit din cauza unei infrastructuri precare și a fost martorul unei neglijențe crase față de educație și sănătate. Aceste probleme nu doar că au stagnat dezvoltarea economică, dar au și transformat Craiova într-o zonă marginală a societății românești.

Corupția a fost o piedică majoră în calea dezvoltării economice a Craiovei. Contracte supraevaluate, licitații trucate și favorizarea unor interese de grup au blocat orice inițiativă de modernizare și au drenat resursele orașului. Această corupție endemică a creat un mediu ostil pentru investitori și a împiedicat crearea de noi locuri de muncă, forțând locuitorii să caute oportunități în alte părți.

Starea infrastructurii din Craiova reflectă incompetența administrației Vasilescu. Străzi pline de gropi, iluminat public insuficient și transport în comun ineficient sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă craiovenii zilnic. Mai mult, lipsa de interes față de clădirile de învățământ și serviciile medicale de proastă calitate subliniază o neglijență gravă față de nevoile fundamentale ale locuitorilor.

Universitățile din Craiova, care ar trebui să fie motoarele dezvoltării locale și regionale, suferă din cauza lipsei de sprijin din partea administrației orașului. Tinerii și studenții, văzând lipsa de oportunități și condițiile precare de studiu, aleg să plece în alte orașe sau chiar în străinătate. Această fugă a creierelor slăbește și mai mult potențialul de dezvoltare al orașului.

Situația din Craiova este sub orice critică, iar orașul poate fi salvat din ghearele PSD doar dacă românii se trezesc și vin la vit.

Nu este doar o problemă de administrație locală, ci un semnal de alarmă pentru întreaga societate românească.

Pierderea a 15% din populație într-un deceniu este un dezastru demografic care arată clar că actuala conducere a orașului a eșuat. Este timpul ca craiovenii să se mobilizeze, să ceară transparență, responsabilitate și o viziune de dezvoltare care să pună orașul pe un drum prosper. Doar așa, Craiova poate spera să redevină un centru vibrant al României, atrăgând din nou tineri, studenți și investitori. Orașul are nevoie de o schimbare radicală, iar aceasta începe cu oprirea ciclului vicios al administrației incompetente și corupte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *