Posted inActualitate

Acces pentru craioveni la toate platformele digitale naționale » Stiri din Craiova si Oltenia

Acces pentru craioveni la toate platformele digitale naționale » Stiri din Craiova si Oltenia

Cetățenii Craiovei au posibilitatea, de ieri, să se autentifice în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și să se conecteze la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană, Primăria Municipiului Craiova situându-se printre primele cinci municipii din țară al cărui portal de servicii electronice este înrolat în platforma ROeID.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), au lansat aplicația mobilă ROeID.

Aplicația oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login.

Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID.

Astfel, în cazul în care nu dețineți cont pe eportal.primariacraiova.ro, dar aveți aplicația ROeID, puteți opta pentru Autentificare cu ROeID. În acest caz, se generează automat un cont nou, cu datele validate de către RoeID.

Portalul de servicii electronice, eportal.primariacraiova.ro, este unul din rezultatele proiectului A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocrației si digitizare pentru Cetățenii BĂNIEI, implementat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, finanţat din Fondul Social European (FSE).

Ce este portalul de sevicii electronice?

Un instrument electronic, pus la dispoziția cetățenilor pentru a facilita depunerea de petiții și solicitări online pentru emiterea actelor administrative. Portalul funcționează ca un ghișeu virtual, în cadrul căruia întreaga procedură se realizează online, de la depunerea solicitării până la eliberarea documentului, electronic, validat prin semnătură electronică.

Ce solicitări pot fi depuse?

Pot fi depuse solicitări pentru cel puțin 90 categorii de documente,

 » Citește mai mult…