Posted inActualitate

Viitorul e deja aici. Lecția învățată la IQ Digital Summit, primul eveniment digital-tech major din Craiova

Viitorul e deja aici. Lecția învățată la IQ Digital Summit, primul eveniment digital-tech major din Craiova

Săptămâna trecută, pe 28 martie, Craiova a devenit centrul de gravitație al tehnologiei și inovației, găzduind evenimentul IQ Digital Summit, primul eveniment major din domeniu organizat vreodată în sudul României.

Speakeri cu rezonanță globală și lideri de business din mediul local și național s-au alăturat inițiativei, aducând viitorul la Craiova.

„Acum doi ani, discutam despre Metaverse, nu despre AI”

„La începutul acestui turneu, acum aproximativ doi ani, nici măcar nu exista discuţia despre inteligență artificială (AI). Pe atunci toată lumea vorbea despre Metaverse. În mai puţin de un an am ajuns aici”, a spus unul dintre organizatori, Dragoș Stanca, de la Upgrade 100, în deschiderea IQ Digital Summit Craiova, care a adus în reflectoare cea mai importantă tehnologie disruptivă a zilelor noastre.

Dragoș Stanca

În timp ce inteligența artificială a fost principalul reper al prezentărilor și sesiunilor Q&A, abordările diferite ale acestei meta-teme au fost cele care au dat culoare evenimentului și au conturat realitatea unui viitor care nu mai are răbdare și nu se mai lasă așteptat. IQ Digital Summit a fost, de fapt, o incursiune într-o nouă realitate, aducând la Craiova puncte esențiale pentru dezbateri cruciale, despre felul în care tehnologia transformă comunitățile, despre cum influențează modelele de business și despre cum ne transformă pe noi înșine, ca indivizi. Evenimentul s-a concentrat pe interactivitate, astfel că fiecare prezentare a fost urmată de sesiuni de întrebări din partea publicului.

Cum gestionăm noua realitate prin emoții

În contextul unor transformări al căror ritm ne schimbă propriul ritm existențial, printre cele mai interesante și așteptate prezentări au fost cele ale lui David JP Phillips și Rahaf Harfoush.

Phillips, numit și Mr. Death by PowerPoint, este autorul cărții “High on Life”, în care explorează rolul emoțiilor și al biochimiei în viața noastră.

 » Read More