Posted inActualitate

Ministrul Mediului, despre Sahara Olteniei: „Pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile“

Ministrul Mediului, despre Sahara Olteniei: „Pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile“

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că în Sahara Olteniei, așa cum este cunoscută zona de sud a României, în special județele Dolj și Mehedinți, se pierd anual 1.000 de hectare de teren arabil.

Potrivit ministrului, care a și participat, luna trecută, la o acțiune de împădurire în județul Dolj, în comuna Apele Vii, deșertificarea nu poate fi combătută decât prin împăduriri rapide.

„Am fost personal în sudul României, în județul Dolj, în județul Mehedinți, și am văzut cu ochii mei cum deșertul înghite pur și simplu suprafața arabilă de acolo. E foarte greu să te gândești măcar cum trăiește o comunitate dependentă de agricultură, în condițiile în care în Sahara Olteniei, așa cum o numim noi, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile.

Acest lucru nu poate fi combătut, după știința noastră actuală, decât prin niște împăduriri rapide, motiv pentru care mă bucur să constat că mare parte din bugetul fondurilor de împădurire din PNRR, din Planul Național pentru Redresare și Reziliență, ajung acolo unde e mai mare nevoie, respectiv în sudul țării“, a declarat Mircea Fechet.

 » Read More