Posted inActualitate

Șofer din Caracal, prins cu alcoolemie de 1,44

Șofer din Caracal, prins cu alcoolemie de 1,44

În ultimele 48 de ore, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 120 de solicitări, dintre acestea 96 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Sancțiuni în valoare de 160.000 lei

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 568 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 160.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 52 de permise de conducere, dintre acestea 34 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 15 infracțiuni la regimul rutier.

Alcoolemie de 1,44 în cazul unui șofer din Caracal

În cadrul activităților, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, în municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 » Read More