Posted inActualitate

„Rhabon Fest” – Festival antic de reconstituire a perioadei războaielor daco-romane, la Târgu Jiu

„Rhabon Fest” – Festival antic de reconstituire a perioadei războaielor daco-romane, la Târgu Jiu

În Poiana Narciselor din Târgu Jiu va fi organizat în premieră Festivalul de reconstituire istorică a perioadei războaielor daco-romane „Rhabon Fest.”

Manifestarea va avea loc în perioada 10 – 12 mai. Primăria Târgu Jiu a alocat pentru festival suma de 110.000 de lei. Festival antic își propune reconstituirea istorică a principalelor evenimente din perioada daco-romană în colaborare cu Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Liceul tehnologic numărul 2, ambele din Târgu Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. În zona Narciselor va fi amenajat decorul luptelor simbolice care se vor purta între actori și voluntari îmbrăcați în daci și romani. Vor fi aduse costume de epocă, arme folosite în perioada respectivă și se va încerca reproducerea cât mai fidelă a obiceiurilor din perioada în care ținutul Gorjului s-a aflat sub ocupația romană. Aici încă se mai păstrează urmele cetăților dacice și chiar ale Castrului Roman de la Bumbești-Jiu. Chiar și Transalpina era folosită încă din perioada romană pentru ca trupele să traverseze mai repede munții.

Programul Festivalului Antic „Rhabon Fest”

VINERI, 10 mai

20. 30 – Parada cu torțe – pietonală, strada Victoria

SÂMBĂTĂ, 11 mai 2024

Locația: Parcul Narciselor

12.00 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului

12.15 – 16.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori, Tir cu arcul)

16.00 – 17.00 – Prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante 17.00 – 17.40 – Dansuri antice – Magna Nemesis și Nimfele Daciei

17.40 – 18.00 – Târg de sclavi

18.00 – 19.00 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus Nigrus și Ludus Apulensis

Duminică,

 » Read More