Posted inActualitate

Nouă cetățeni sirieni depistați de poliţiştii de frontieră doljeni » Stiri din Craiova si Oltenia

Nouă cetățeni sirieni depistați de poliţiştii de frontieră doljeni » Stiri din Craiova si Oltenia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, împreună cu echipe din cadrul Poliției Municipiului Calafat, au depistat şi reţinut nouă cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune.

Polițiștii au acționat pe linia Poiana Mare-Maglavit, DN 553, unde au oprit pentru control două autoturisme, conduse de doi cetățeni români.

În urma efectuării controlului asupra celor două mijloace de transport, în interior au descoperit opt bărbați și o femeie,  cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Dolj pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, a rezultat faptul că cele nouă persoane descoperite sunt cetăţeni sirieni și au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune şi intenţionau să ajungă în țări din vestul Europei.

„Având în vedere aspectele constatate, colegii noştri au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni. Conform protocolului româno-bulgar, persoanele au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră”, arataă Poliția de Frontieră.

 » Citește mai mult…