Posted inActualitate

40 de kilograme de droguri de mare risc, descoperite într-un camion la frontieră » Stiri din Craiova si Oltenia

40 de kilograme de droguri de mare risc, descoperite într-un camion la frontieră » Stiri din Craiova si Oltenia

Un cetățean străin a fost prins de polițiștii de frontieră și de procurorii DIICOT în timp ce transporta pe ruta Bulgaria – Germania aproximativ 40 de kilograme de metanfetamină. Drogurile găsite în Vama Calafat erau ascunse în cabina unui camion.

Ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, împreună cu procurorii DIICOT Craiova, au documentat activitatea infracțională a unei persoane (cetățean străin), cercetată pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Astfel, persoana a fost prinsă în flagrant delict, de către polițiștii de frontieră la intrarea în țară, în timp ce ar fi deținut și transportat, pe ruta Bulgaria – Germania, aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină (drog de mare risc), ascunse în capitonajul cabinei autocamionului pe care îl conducea.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea persoanei (cetățean străin), cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

„Astăzi, 24 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a persoanei, pentru 30 de zile. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

 » Citește mai mult…