Posted inActualitate

O problemă urât mirositoare, WC-ul din staţia RAT

O problemă urât mirositoare, WC-ul din staţia RAT

În Craiova sunt amplasate, pe domeniul public, 37 de toalete ecologice. Ele sunt la propriu o problemă, le iei după miros. De voie sau de nevoie craiovenii folosesc aceste toalete, deşi sunt de evitat. O astfel de toaletă este aşezată într-o staţie RAT, sub nasul călătorilor care aşteaptă autobuzul.

Cele 37 de WC-uri aflate în custodia RAADPFL Craiova au fost amplasate unde este trafic pietonal intens: staţii de autobuz, de taxi, parcuri, pieţe. Cei care folosesc cel mai des toaletele ecologice sunt taximetriştii. Şoferii prinşi în trafic ore bune nu au altă alternativă. Mai ales că în majoritatea staţiilor de taxi ale oraşului se găsesc asemenea WC-uri. „Dacă eşti prins în traseu şi dacă mai ai şi probleme, foloseşti toaleta aşa-zis ecologică. După miros, numai ecologică nu e“, spune un craiovean. Alţii le ocolesc. „Nu sunt igienice“, este de părere un altul. Nici trecătorii nu se dau în lături să deschidă uşa acestor toalete dacă nevoia este stringentă.
Mirosul pestilenţial pe care îl împrăştie aceste toalete face din ele un rău necesar. Te ţii de nas şi le foloseşti. Cele mai multe dintre ele emană un miros groaznic şi sunt pline de materii fecale. Mirosul este deranjat şi când stai în preajma lor. Nici măcar nu te poţi apropia de ele din cauza mirosului groaznic. De altfel, toţi oamenii care trebuie să treacă sau să stea pe lângă aceste toaletă grăbesc pasul sau se mută cu câţiva metri mai departe.


WC-ul din staţia de autobuz

O astfle de toaletă ecologică se află amplasată în staţia RAT de pe strada Brestei, lângă cimitirul Bobonete.
„Am de făcut o sesizare în legătură cu WC – ul din stația de autobuz cimitir Brestei. Nu e posibil să stai să aștepți autobuzul lângă un WC care pute de moarte.

 » Read More