Posted inActualitate

Plângere penală și demitere după ce directorul Antifraudă Târgu Jiu ar fi verificat abuziv la avere politicieni, un om de afaceri, o avocată și o jurnalistă

Plângere penală și demitere după ce directorul Antifraudă Târgu Jiu ar fi verificat abuziv la avere politicieni, un om de afaceri, o avocată și o jurnalistă

Directorul general adjunct al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, Florin Ninu, s-a ales cu o plângere penală și a fost schimbat din funcție după ce a dispus verificarea datelor financiare a doi președinți de partide din Gorj, a unui om de afaceri, a unei jurnaliste și a unei avocate.

Corpul de Control al Ministerului Finanțelor a stabilit că există suspiciunea ca datele să fi fost obținute în afara atribuțiilor de serviciu, având în vedere că nu au fost valorificate prin acțiuni de control.

„Există suspiciunea că ar fi fost utilizate în afara atribuțiilor de serviciu…Solicitarea Directorului General Adjunct cu privire la interogarea bazelor de date referitoare la anumite persoane fizice / juridice (Miruță R.D. PFA, Miruță Radu Dinel (deputat și președintele USR Gorj), Cabinet avocat Cîmpeanu Ana Claudiu, WEBFOX SRL, Weber Gh. Mihai (deputat și președintele PSD Gorj), Stoica Ana Maria (jurnalistă), Fugaru Ion (om de afaceri), fără a fi valorificate în cadrul unor acțiuni de control, față de care există suspiciunea că ar fi fost utilizate în afara atribuțiilor de serviciu“, se menționează în raportul Corpului de Control.

Fostul director va trebui să răspundă pentru faptele sale

Unul dintre cei verificați, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a declarat fostul director va trebui să răspundă pentru faptele sale.

„Eu nu am niciun fel de problemă și nici nu vreau să răspund la ce drăcovenii a făcut. Acea agenție este controlată de PNL. Am văzut și eu din presă și nu știam că sunt verificat. Nici nu mă interesează care a fost scopul. Eu nu am avut vreodată vreo interacțiune cu acest domn. Eu nu știu care a fost scopul și intenția acestor verificări sau cine l-a pus să facă acest lucru, dar răspunde pentru faptele lui“.

Deputatul Radu Miruță spune că pin această acțiune s-a urmărit șantajarea,

 » Read More