Posted inActualitate

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pacientei medicului Demetrian » Stiri din Craiova si Oltenia

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pacientei medicului Demetrian » Stiri din Craiova si Oltenia

A decedat femeia din Caracal, care a ajuns în stare gravă la spital, luna trecută, după o intervenție pe care i-a făcut-o medicul Alin Demetrian. În aceast caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, anunță IPJ Dolj.

Femeia a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, imediat după intervenția efectuată în cadrul unei clinici private din municipiu. A rămas internată din data de 4 aprilie, până pe 3 mai, când a decedat.

„În continuarea cercetărilor privind evenimentul produs în seara zilei de 04 aprilie a.c., în urma căruia o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, la 03.05.2024 a intervenit decesul acesteia. Având în vedere probatoriul administrat până în prezent, coroborat cu concluziile medico-legale preliminare, precum și suspiciunea unui caz de malpraxis medical, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție temeinică și legală, prin unitatea de parchet competentă”, arată IPJ Dolj.

În data de 4 aprilie, o femeie din Caracal, de 52 de ani, a ajuns la SCJU Craiova, în stare gravă, în urma unei intervenții de explorare endoscopică efectuată de către medicul Alin Demetrian.

Doctorul Alin Demetrian, fost manager al SCJU Craiova și fost șef al Secției de Chirurgie Toracică a unității medicale, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în luna ianuarie a acestui an, tot din cauza unor intervenții medicale în urma cărora pacienții au decedat.

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal,aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciula Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic,

 » Citește mai mult…